Rantakylän koulu

                                    

                                       Rantakylän koulu

Joensuun Rantakylään rakennettiin 1970-luvulla ajan henkeen lähiö. Sen lapsille tarvittiin luonnollisesti alakoulu ja tämä rakennus palveli siinä käytössä 1970-luvulta vuoteen 2017, jolloin rakennuksesta jouduttiin luopumaan sen huonokuntoisuuden takia.Koulu joutui myöhemmin laajan ilkivallan kohteeksi. Sitä yritettiin hillitä esimerkiksi valvontakameroin, mutta tämä kokeilu epäonnistui. Rakennukseen oli murtauduttu ja valvontakameroiden tallennin löytyi katolta. Sen jälkeen kaupunki vaivautui vain vaneroimaan rikkoutuneet ikkunat.

Koulu koostui viidestä eri rakennuksesta ("lamellista"): neljässä niistä oli luokkia ja liikuntasali, hallinto sekä ruokala oli keskitetty yhteen rakennukseen. Samoihin aikoihin Joensuun Niinivaaralle rakennettiin vastaavilla periaatteilla koulu, joka purettiin homeongelmien takia vuonna 2012.


Keittiö. Ilmeisesti täällä vain lämmitettiin valmis ruoka, sillä keittiö on melko pieni.

Ruokalista lukuvuodelta 2016-2017.

Musiikkiluokka.

Liikuntasali. Tuolit ovat vuodelta 2018, jolloin rakennuksessa oli Rantakylän koulun toiminnan päättäjäiset. Koulun oppilaat siirtyivät pääosin uuden normaalikoulun oppilaiksi.

Välinevarasto, oikealla puolella olevassa hyllyssä on luistimia.

Aulaa, lasivitriinit on tehokkaasti pistetty palasiksi.

Yläkerrassa oleva terveydenhoitajan vastaanottohuone.

Portaat.

Koulua alettiin purkaa syyskyyssa 2020. Samoihin aikoihin alkoivat myös Karsikossa sijainneen Pielisjoen koulun purkutyöt, joita olen aiemmin esitellyt tässä blogissa.

Luokkahuone riisutussa asussa. Lattiapäällyste on poistettu sen sisältämän asbestin takia.

Koulun paikalle on tarkoitus rakentaa asuntoja.


Liikuntasalirakennuksen kellaria. Sähköjen katkaisemisen jälkeen pohjavesi on noussut lattialle. Homeen haju oli miltei sietämätön.

Kellarin käytävää.
Tässä on onneksi maltillisempi tavoite kuin rapakon takaisessa sloganissa, josta on otettu tähän mallia.

 

Kommentit