Joroisten lentoasema

Joroisten lentoasema 
Kyseinen lentoasema on vanhaa perua, sillä se perustettiin jo vuonna 1937 Joroisten kunnan alueelle, josta on parisenkymmentä kilometriä Varkauden keskustaan. Liikenne lentoasemalle oli pitkään vilkasta, esimerkiksi 1960-luvulla Varkauteen lentäneet suihkukoneet olivat usein täysiä. Terminaaliakin laajennettiin 1980. Vaikka matkustajaliikenne väheni pikkuhiljaa Varkauden teollisuuden hiivuttua, päätettiin vielä vuonna 2000 rakentaa uusi terminaali ja lennonjohtotorni. Matkustajamäärät kuitenkin vähenivät rajusti upeista puitteista huolimatta, ja liikenne olikin viime vuosinaan täysin riippuvainen julkisesta tuesta. Sekään ei riittänyt, sillä rahoitus loppui 2013 ja lennot loppuivat. Viimeksi lentoasemalta lensi Nordic Regional Airlines Helsinkiin. Loppuvaiheessa matkustajia oli päivittäin peräti 13.

Lentoasema suljettiin vuoden 2016 alusta ja muutettiin valvomattomaksi lentopaikaksi. Sen jälkeen lentoaseman tiedotettiin ostaneen venäläinen miljonääri, joka aikoi aloittaa lennot Venäjälle. Tämä paljastui kuitenkin aprillipilaksi. Sittemmin uuteen terminaaliin on muuttanut sisäilmaongelmia pakoon Joroisten kunnanvirasto ja kentällä lienee jonkin verran pienkoneliikennettä.

Tässä uutisessa on kuvia kentältä vuodelta 2015. Vierailin paikalla kuumana kesäpäivänä heinäkuussa 2017, joka ei ollut otollinen kuvauksille valon takia.
Vanha terminaali

, jonka kunto voisi olla parempikin


Vuonna 2000 valmistunut yöpymishalli

Huoltoajoneuvohalli

Kommentit